Перейти до основного вмісту

Виклики освіти в сучасних умовах та шляхи їх подолання

 

           Уже кілька років ми навчаємо дітей у гібридному форматі: онлайн і офлайн, одночасно використовуються освітні платформи, підручники з усього світу, різні методи й підходи, аби навчити дітей бути стресостійкими й адаптивними, використовуємо передові цифрові технології. Такі наші освітні особливості можуть стати нашою силою, бо хоч жахливою ціною, але ми отримуємо унікальний досвід в освіті, якого немає в інших країн. Найбільшим викликом для усіх учасників освітнього процесу є війна. Крім того, сьогодення ставить і нові виклики:

      Прискорення темпів оновлення професійних знань

      Стрімкий розвиток ІТ, цифровізація навчального процесу

      Проблеми розвитку інклюзивної освіти

      Навчання педагогічних працівників: як працювати в НУШ?

      Дистанційне навчання, навчання-онлайн і проблеми повязані з ним

      Проблеми психо-емоційного стану всіх учасників освітнього процесу

         Саме ці виклики обговорювали учасники вебінару «Виклики освіти в сучасних умовах та шляхи їх подолання», який відбувся 4 жовтня 2023 році в онлайн-форматі. Соловей Оксана Михайлівна (ТКМЦНОІМ) звернула увагу вчителів на актуальний науковий напрямок в педагогіці -педагогічну синергетику та запропонувала поради, методичні рекомендації з подолання викликів, з якими стикаються і педагоги, і учні , і батьки. Важливу інформацію щодо особливостей організації дистанційного навчання та труднощів, проблем, які виникали, а також щляхи вирішення цих проблем поділилась учителька інформатики Тернопільського академічного ліцею «Українська гімназія» імені Івана Франка Чайка Галина Адамівна.

Які б не були виклики сьогодні для усіх учасників освітнього процесу, маємо діяти професійно, відкрито, компетентно, мобільно та єдиною командою!

Памятаймо про безпеку, ментальне здоровя дітей !





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Завдання і розв'язки ІІ етапу олімпіади з математики 2019 р.

Другий етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики м. Тернопіль . 3 листопада 201 9 року Завдання. 6 клас 1.      Підберіть замість літер А, Б, В, Г, Д, Е цифри 1, 2, 3, 4, 5, 6 таким чином, щоб утворилася правильна рівність : Тут різним буквам мають відповідати різні цифри. Достатньо знайти одну відповідь.     2.      Сашко, Борис і Василь збирали гриби. Борис знайшов грибів на 20%  більше, ніж Сашко, але на 20% менше, ніж Василь. На скільки відсотків більше грибів знайшов Василь, ніж Сашко? 3.      Вік старого Чарівника записується числом із різними цифрами. Про це число відомо, що: 1) перша цифра більша за останню в 4 рази; 2) якщо першу та останню цифри закреслити, то дістанемо двоцифрове число, яке при сумі цифр 13 є найбільшим. Скільки років старому Чарівнику?  4.      У кожній клітинці дошки 4 × 4 є лампи. Дві лампи на цій дошці називають сусідніми, якщо вони розташовані в клітинках зі спільною стор

Другий етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики

Другий етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики м. Тернопіль . 4 листопада 201 7 року Завдання Розв'язки Результати

Шевченко і математика

Урок алгебри у 8 класі.  учитель математики ТЛ № 21 –СМШ ім. І Герети  Пампушко Г.П. Тема.  Тотожні перетворення виразів, які містять квадратні корені .